Водещи новини

Заявки за Петия конкурс „Оборище – факел на свободата” ще се приемат до 17 април

Петият национален конкурс за изпълнение на революционна поезия „Оборище – факел на свободата” ще се проведе на 25 април.

Организатори са народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912”, кметство село Оборище, с финансовата подкрепа на Община Панагюрище.
Участниците ще могат да се представят с рецитали, драматизации, композиция или със стихотворения, посветени на революционната поезия, като времетраенето на всяко читалище/училище трябва да е до 20 минути, става ясно от сайта на местната изпълнителна власт. В конкурсната програма могат да участват индивидуални изпълнители и групи, разделени в две възрастови групи: индивидуални изпълнители и групи до 15 години и индивидуални изпълнители и групи над 15 години.
Фестивалът има състезателен характер и участниците ще бъдат оценявани от професионално жури. Критериите при представянето ще бъдат подбор на репертоар, съобразено с темата; интонация, художественост на изпълнението и сценична реализация – артистичност, хореография, костюми.
Заявките ще се приемат до 17 април, на адрес – 4522 село Оборище, община Панагюрище, област Пазарджик, ул. „Подполковник Рашев” №52, Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912”, e-mail:  april_1876@abv.bg
За повече информация на тел. 035394/351, GSM 0886 388 9840886 388 984(Маргарита Наплатанова).
Целта на „Оборище – факел на свободата” е разпалване на родолюбиви чувства, издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската поезия с патриотична насоченост, откриване и изява на таланти в поетичното изкуство.
През 2014-та в конкурса участваха 140 индивидуални изпълнители и групи от 13 населени места от страната.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.