четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

До края на годината се очаква да завърши мащабният ремонт на болницата

Предстоящото мащабно строителство в Многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов” бе един от  акцентите на вчерашната пресконференция на председателя на Общинския съвет Станимир Велчев.

Велчев и колегата му от ГЕРБ Томи Наплатанов подчертаха няколко пъти, че през периода, в който ще трае реконструкцията, панагюрци няма да бъдат лишени от болнична помощ.
Очаква се цялостното реновиране на съществуващата сграда и строежа на новия онкологичен център да приключат до края на 2015 година и от 1 януари 2016 година обновеното здравно заведение да продължи да работи, но вече и с новия високоспециализиран център.
Миналата седмица в Общината се е провела специална среща, на която са били обсъждани вариантите, по които да се реализират бъдещите действия в болницата, без това да доведе до сериозни трусове за хората. На обсъждането са били поканени всички общински съветници, участвали са кметът на общината Никола Белишки, управителят на „Асарел Панагюрище Здраве” ООД д-р Борислав Ацев. Единодушна е била позицията на местната власт за осигуряване болнично лечение на жителите на общините Панагюрище и Стрелча. При водени разговори с персонала на „Събо Николов” хората са получили уверение, че по време на ремонтите няма да останат без работа.
Никъде в страната не е правено подобно нещо – ремонт на действаща болница и ново строителство, подчерта Велчев, допълвайки, че предстои да се уточнят в детайли нормативните изисквания, финансовите разчети и техническите възможности. Планира се реконструкцията да започне след броени седмици.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.