Водещи новини

Кой как в местната власт зачита нормативните актове?

Вече месец и отгоре според сайта на местната законодателна власт общинските съветници са 20, а не 21.

Вече месец и отгоре Веселина Зумпалова-Ралчева отсъства от списъка със съветници в сайта на Общинския съвет, макар да беше негов председател до октомври 2014 год. После името й стоеше като председател на Общинския съвет до 4 февруари. В същия сайт. Проблемът не е в това чие име го има и чие е изпуснато. Проблемът е в отношението.
Защо Те занимаваме с този факт, Драги Читателю, който на пръв поглед може да е незначителен за мнозина? Защото става дума за правила и отговорности на хора, които разходват публични средства. Освен това тези хора дадоха заявка, че наесен ще искат доверието ни за втори кметски мандат. И тогава ще започнат едни приказки, едни хвалби, едни обещания, една любов към хората… Познат сценарий.
А днес? На какво сме свидетели днес? На високомерие, безхаберие, инат и пренебрегване на правила и задължения, разписани в тях. Задължения, изискващи минимални усилия и време за формално изпълнение.
Отговор на въпроса относно причината за необновяващата се информация на сайта на Общинския съвет дава началникът на отдел „Административно и информационно обслужване“ в Общинска администрация Панайот Николов, който написа в коментар на сайта oshtepan.com, че „поддържането на страницата на Общинския съвет не е в задълженията ми, като служител в общинска администрация! Председателят на Общинския съвет е длъжен да организира или възлага поддръжката в актуално състояние на интернет страницата им…“!
В същото време в Правилника за дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация, приет в края на 2011 год.единодушно от местните нормотворци, е записано:
„Чл.110. (1) Общинският съвет няма администрация със собствен щат. Дейността на общинския съвет се подпомага и осигурява от общинската администрация.
(2) КМЕТЪТ на общината осигурява експертното и организационно обслужване на общинския съвет, като определя в устройствения правилник на общинската администрация задълженията на нейните служители. Конкретните задължения на отделни служители, свързани с подпомагане дейността на съвета и неговите комисии, се определят в длъжностните им характеристики от кмета на общината.“
В Правилника е посочено КОЙ осигурява експертното и организационно обслужване на Общинския съвет.
Какво да си мислим ние, избирателите, които за настоящия кмет в повечето случаи сме я некомпетентни, я незнаещи, я неможещи, я глупави, я тъпаци, я тоа, таа…  И разни други „мили“ определения.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.