Авторът на най-добрия роман за прехода – „Разруха”, Владимир Зарев ще се срещне с панагюрци в петък

„Владимир Зарев стана известен в Германия с грандиозния си роман за времето на промяната „Разруха“, който е най-доброто, написано за прелома в Европа от 1989 г.”,

е само една от рецензиите публикувани в Германия за българския писател. Според Франкфуртер Алгемайне Цайтунг „Владимир Зарев е не само заслужил герой на българската литература, а разказвач от европейски ранг – неговата „Разруха“ обнадеждава и засвидетелства литературната европейска зрялост на България.”
Владимир Зарев ще гостува на Панагюрище този петък, 27 февруари, от 17.30 часа в читалище „Виделина”.
Владимир Зарев е роден на 05.10.1947 г. в София. Завършил е българска филология в СУ „Климент Охридски”. От 1973 г. работи в списание „Съвременник” като редактор, завеждащ отдел преводна литература, зам.-главен редактор. Владимир Зарев е автор на 17 книги, десет от които са романи, между които трилогията „Битието”, „Изходът”, „Изборът” и, „Хрътката”, „Хрътката срещу Хрътката”, „Лето 1850”, „Поп Богомил и съвършенството на страха”, „Светове”.
Негови творби са превеждани в Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Турция, романите „Хрътката” и „Хрътката срещу Хрътката” излизат в бившия Съветски съюз в 200 000 тираж, а романът му „Денят на нетърпението” е отпечатан в „Роман газета” в 1 300 000 тираж.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.