Млади възрожденци се събраха на първата си национална среща

„Особено им допада идеята чрез клуба не само да отбелязваме определени исторически събития, а така да се включват в различни общополезни дейности.”

Това сподели в репортаж на БНТ ръководителят на клуб „Млади възрожденци” в Обединен детски комплекс Ваня Тодева по време на национална среща.
Повече от 200 млади възрожденци, се събраха на първа национална среща тази събота. Те вече развиват дейност в 32 града. Сред приветствалите децата бяха вицепрезидентът Маргарита Попова и акад. Антон Дончев.
Клубовете „Млади възрожденци” са независима патриотична обществена организация на ученици с доброволно членство. Те се организират в училищата на територията на Република България и в българските училища извън страната. Основната им цел е утвърждаване на национално-патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност и облик в Европейския съюз. Клубовете поддържат и развиват интереса на децата към българската история, литература и култура, както и към социалните дейности и спорта. Те работят в тясно сътрудничество с Общинските комитети „Васил Левски” в населеното място и са под методическото ръководство на Общобългарския комитет „Васил Левски”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.