понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Ще обявяват процедура за автобусен превоз на пътници по транспортната схема на Общината

Предложение за провеждане на процедура за възлагане на обществен превоз на пътници с автобусен транспорт по съществуващи линии ще разглеждат общинските съветници.

Автобусните линии, които ще са обект на процедурата по Закона за обществените поръчки, са Панагюрище – София (по автомагистрала „Тракия”), Панагюрище – Бъта, Панагюрище – Баня и вътрешноградска линия.
Общината има сключен договор за линиите, който изтича на 31 юли тази година.
Едно от основанията за стартиране на процедурата е чл.16в от Наредба 2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси:
Чл. 16в. (Нов – ДВ, бр. 44 от 2011 г.) (1) Общинският съвет възлага превозите по автобусни линии след проведена процедура по Закона за концесиите или Закона за обществените поръчки и в съответствие с Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 23 октомври 2007 г. относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт и за отмяна на регламенти (ЕИО) № 1191/96 и (ЕИО) № 1107/70 на Съвета (L 315/1 от 3 декември 2007 г.), когато възложителят предвижда компенсиране на превозвачите за извършени разходи и/или им предоставя изключителни права срещу изпълнението на задължение за обществена услуга.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.