Водещи новини

Кунг фу и в Панагюрище от началото на годината

Днес от 18 часа във физкултурния салон на ОУ „20 Април“ ще  се проведе шестата тренировка по източното бойно изкуство кунг фу.

Обучението се води от Ангел Стоименов от Пазарджик, който се занимава с кунг фу от 33 години. Засега само няколко ученика са се записали, сред които са и второкласниците Николай Стефанов Рапонджиев и Илия Николаев Панайотов.
На една от първите тренировки беше и дванадесетокласникът Венцислав Герганов, който каза, че от 5 години тренира и таекуон-до в СК „Один“.
От хиляди години източните бойни изкуства винаги са били обект на интерес.  Те са разработени предимно като средство за самозащита и умствена стабилност и днес се практикуват от милиони по света.
Кунг фу (kung fu) е китайско бойни изкуство е едно от най-древните бойни изкуства на света, което се научава след дълги и трудни тренировки. Сред най-известните му последователи днес е актьорът Джаки Чан и покойният Брус Лий.
Китайският Жълт Император Хуангди, който сяда на трона през 2,698 преди Христа, разпространява кунг фу из цялата страна. Десетки хиляди форми на кунг фу съществуват оттогава досега. То се изучава традиционно от монасите в Шаолин. Философията и моралът са на голяма почит от практикуващите го.
Както повечето бойни изкуства, кунг фу се фокусира и върху здравословните ползи и и самозащита за всеки трениращ.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.