четвъртък , 9 май 2024

Обсъдиха представителните разходи на кметовете

Размерът на представителните разходи на кмета на общината Никола Белишки и кметовете на населени места бяха принципно одобрени от общински съветници на 27 януари.

По време на обсъжданията на проекта за бюджет `2015 на Община Панагюрище стана ясно, че сумата е до 10 000 лева. В тях се включват и до 300 лева за кметовете от осемте села в Панагюрище – Нонка Загорска на Попинци, Милко Ангелов на Оборище, Георги Александров на Бъта, Стоян Ножделов на Баня, Иван Пандуров на Поибрене, Славчо Мавров на Левски, Петър Чуненски на Елшица и Петко Стоев на Панагюрски колонии. До 2000 лева пък ще се полагат за представителни разходи на председателя на Общинския съвет.
До 10 000 лева ще могат да бъдат изхарчени през годината и за командировки в чужбина, като в т.ч. влизат и командировъчните за общинските съветници. Средствата по тези пера се запазват от последните години, бе коментарът при обсъждането им.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.