събота , 27 април 2024

Прирастът, чистотата и Европейската година на развитие в „Още ПЛАМ“

Демографският капан, който преследва страната ни през последните 2 десетилетия, е водещата тема в днешния брой на вестник „Още ПЛАМ“.

От материала под заглавие „Топим се постоянно“ става ясно, че броят на новородените всяка година намалява.
Само село Поибрене, в което основното население е с ромски произход, остава с положителен прираст.
Другата болезнена тема в броя е чистотата в общината и кореспонденцията по нея между трима представители на гражданското общество /Пепа Кекова, Пламен Търкаланов и Ивайло Недялков/ и кмета. Пак в тази връзка е и информацията за средствата, наложени екосанкции, които получава община Панагюрище.
На цялата си пета страница „Още ПЛАМ“ поднася материали за Европейската година на развитие, чийто старт беше даден на 9 януари в Рига.
Екипът на „Още ПЛАМ“изразява накратко и своята съпричастност с международната общност, надигнала се срещу терористичния акт, извършен във френската столица Париж на 7 януари в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо“.
Както винаги, цялата шеста страница е посветена на спорта и предстоящи събития в тази сфера. Първият Репортер за един ден тази година е Владислав Влайков, който припомня, че „Човечността е нужна постоянно“.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.