понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Редица награди за деца от ОУ „20 април”

На 12 декември в Министерството на образованието и науката Диана Гетова и нейната ученичка – осмокласничката Доминика Михова получиха лично от зам.-министър на образованието и науката Ваня Кастрева своите награди за второто място в конкурса за приложно изкуство От Коледа до Васильовден.

Седмица по-късно, на 20 декември, Доминика и нейната учителка отново бяха в София – този път в сградата на Столична библиотека на плащад Славейков, за да получат първа награда за рисунка от Конкурс за творческа изява` 2014, организиран он Национален граждански форум Българка. Сред журирани 325 творби на деца, и наградени и поощрени общо 24 рисунки, рисунката на Доминика, подготвена под ръководството на Диана Гетова, е класирана на първо място.
Още една награда за талантливото момиче от ОУ Двайсти април беше получена в навечерието на Коледа – награда на Сливенска митрополия от Националния конкурс за коледна картичка Весела Коледа за всички съобщиха още от панагюрското училище. Творбата на Доминика е избрана сред получени над 5000 картички, участвали в конкурса. Организаторите на този конкурс – Сливенска митрополия, Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен, фирма „Сименс” и вестник „Сливенско дело”, съобщават, че всички картички ще бъдат предоставени на социален патронаж в градовете Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, на домове за стари хора и хора в неравностойно положение, на болници и центрове за работа с деца, за да зарадват и стоплят сърцата на възрастните хора и болните деца по време на празниците.
Учениците на Диана Гетова от групата по ЗИП Немски език в четвърти клас – Теодора Цветкова, Луко Гарноев и Ивана Михова пък получиха почетни грамоти за участие в конкурса на посолството на Германия „Да нарисуваме Коледа”. Децата са рисували в подтемата на конкурса „Как се празнува Коледа в Германия”. Рисунките им са избрани да бъдат лице на коледните картички, издадени от името на немското посолство в София.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.