понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Първа копка на проекта за Детска къща

След около година на мястото на тази първа копка ще се издига нова Къща за деца.Деца, които по една или друга причина, няма да растат с родителите си.

 Това написа във фейсбук профила си днес еврокомисарят и зам.-председател на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която тази година стана носител на отличието „Политик на годината“ на Дарик радио.
Кристарина Георгиева смята, че „
това, което правим днес, ще им помогне да преодолеят неравностойния старт в живота“. 
Проектът се реализира от фондация „За Нашите Деца“ в партньорство със Столична община, като бе  взето решение от Столичен общински съвет за предоставяне на безвъзмездно право на строеж на фондацията, и финансовата подкрепа на дарители, сред които и фирма „Градус“.
С цел осигуряване на финансиране за построяването на „Детска къща“, фирма „Градус“ инициира рекламната кампания „Бъди герой” за набиране на средства, от която се ангажира да отделя средства от всеки свой продукт. В клип в интернет пространството Ангел Ангелов, син на Иван Ангелов и един от мениджърите в „Градус“, казва, че проектът е един от най-важните, в които компанията се е включвала досега.
Проектът „Детска къща“ предвижда изграждане на къща със застроена площ от 270 кв. м. и цели осигуряването на уютна среда, близка до семейната, за отглеждане и възпитание на деца от 0 до 7 годишна възраст, лишени от родителска грижа.
Целта на фондация „За Нашите Деца“ е грижата в Детска къща да е за кратък период от време и да даде добра основа за прехода на децата към трайна семейна грижа.
На първата копка на Детска къща са били още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, Ангел Ангелов от „Градус“ и представители на фондация „За Нашите Деца“.
Детската къща е алтернатива. Голямата разлика с държавните домове е, че в Детската къща работят професионални приемни родители, които се грижат за децата като за свои, акцентират ангажираните с идеята.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.