Водещи новини

Селската програма пред земеделци в с. Бъта презентира Веселина Ралчева

По покана на кмета на село Бъта Георги Александров, г-жа Веселина Зумпалова – Ралчева представи пред земеделски производители новата Програма за развитие на селските райони.

Срещата бе организирана миналия петък по повод заявения пред кметството интерес от жители на селото и предвид актуалните новини от централните медии по темата еврофондове. „Ралчева е член на Работна група по Селската програма и затова решихме да я поканим за първа, но не и последна среща с хората. Тя знае най-новите и актуални факти, свързани с програмата“, коментира кметът на с. Бъта Георги Александров.
Пред поне 20 човека, включително младежи, Веселина Ралчева презентира най-новите и сигурни елементи от ПРСР, като в дискусията се включи и съпругът ѝ Николай Ралчев. Двамата имат успешен бизнес в областта на земеделието, включително и в село Бъта, както и спечелени и изпълнени проекти по Програмата за развитие на селските райони, особено в мерките по биоземеделие.
Интерес и въпроси предизвикаха мярката „Млад фермер“, която сега ще е с № 6.1, и за която Ралчева подчерта, че вероятна ще е една от първите, които ще стартират в новия програмен период. Тя поясни, че заложеното в документите досега предполага доста облекчен режим на изпълнение на бизнес плановете, както и подкрепа от страна на областните служби за съвети в земеделието за разработване на по-малките проекти. Според нея има много интересни и перспективни клаузи и затова си заслужава човек да обмисли участие, разбира се ако е готов да спазва правилата.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.