Водещи новини

Днес празник имат ветеринарите

Днес е професионален празник за всички ветеринарни специалисти.

На 14 декември 1897 г. е приет Законът за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на Ветеринарномедицинската служба в България. Първият законодателен акт, с който се подсказва необходимостта от организирането на ветеринарна служба, е Временни правила за устройването на медицинско управление в България, утвърден на 11 февруари 1879 от Първото обикновено народно събрание. Първата ветеринарно-бактериологична станция е открита през 1901 г., а през 1923 г. е открит и Ветеринарно-медицинският факултет при Софийския университет. От 1924 г. ветеринарните служби стават държавни.
В своето празнично обръщение към лекарите, Д-р Михаил Бащавелов, председател на Съюза на ветеринарните лекари в България казва – „Позволете ми да припомня думите на едно значимо име за ветеринарната професия проф. Харалампи Кръстев: „Пренебрегвайте личните си интереси пред интересите на професията и народа, за да настъпи вторият „златен век“ на българската ветеринарна медицина“.
Останете верни на дълголетната ни професия и не забравяйте Хипократовите думите, на които сме посветили живота си: „… При всички обстоятелства ще упражнявам моето изкуство с чистота и честност…“!
Свои благопожелания отправя и д-р Трифон Цветков, председател на НС на Българския ветеринарен съюз.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.