Водещи новини

Новите книги по проект, спечелен от библиотеката, вече са в ръцете на читателите

Голяма част от новите книги, спечелени по проект от Градска библиотека „Стоян Дринов” или вече с в ръцете на читателите, или на тяхно разположение в заемните за деца и възрастни.

Библиотекарят Мария Карамаринова уточни, че новите заглавия са над 200, а томовете близо 350.
3000 лева за нови заглавия, 90%, от които български, спечели храма на книгата по програмата на Министерството на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Част от тях са носители на литературни награди.
Сред авторите са известни имена като Капка Касабова, Мона Чобан, Ваня Щерева, Людмила Филипова, Димо Райков, Ивайло Борисов, Христо Карастоянов.
Градска библиотека „Стоян Дринов” бе една от общо 40-те общински и регионални библиотека в страната, одобрена за финансиране по програмата за 2014 година. Основната цел на Министерството на културата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.


Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.