Водещи новини

Никола Ралчев пръв в ТОП 10 на КЛА „Борис Мулешков”

Най-добрите си състезатели за 2014 година подредиха от клуба по лека атлетика „Борис Мулешков”.

Треньорът Дончо Калпаков уточни, че класирането на топ десетката се извършва на база постиженията на състезателите в пет от дисциплините на държавните първенства на Българската федерация по лека атлетика.
Пръв в панагюрския клуб с 456 точки е Никола Ралчев, следван от Златомир Радев с 446 точки. Тройката допълва Лушка Кокотанекова с 426 точки. Останалите лекоатлети, намерели място в ТОП 10 и спечелили точки в състезания през годината са – Виктория Дишлянова с 341 точки, Мариян Галчев с 317 точки, Десислава Андереева с 260 точки, Деян Атанасов с 242 точки, Вероника Атанасова със 170 точки, Мария Николова със 121 точки и Недка Хаджийска със 112 точки.
Последното състезание, в което се включиха панагюрски лекоатлети от „Борис Мелушков” бе второто планинско бягане „Смилянски фасул”, провело се на 29 ноември. При девойките второто място спечели Лушка Кокотанекова, а при юнишите четвърти финишира Златомир Радев. Осма и десета при девойките съответно станаха Виктория Дишлянова и Десислава Андреева. Планинското бягане се проведе и във връзка с кандидатурата на България – град Смолян за провеждане на Световна купа по планинско бягане през 2015 година. Основната му цел е популяризиране на планинското бягане сред младите хора, за откриване на нови таланти в леката атлетика и подготовка на националните отбори за успешно представяне на предстоящите Европейско и Световно първенство 2015 година. Състезанието бе обявено и за контролен тест, и селекция на националния отбор по Планинско бягане.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.