понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

От Държавното горско стопанство в Панагюрище няма да добиват елхи

Тази година от Държавно горско стопанство няма да добиват елхи.

Празничните дръвчета ще бъдат закупени от ДГС Пещера, според нуждите и заявките в ДГС Панагюрище, уточниха още от стопанството. Има обаче служители на Горското, които със собствени средства закупуват елхи и ще ги дарят. В продължение на години наред от стопанството подаряваха елхи на детски градини, социални услуги, работещи с деца.
През последните години търговците отчитат спад в търсенето на естествените елхи за Коледа, като двете основни причини са защита на природата и спестяване на средства. Средната цена на добитите елхи миналата година варираше между 10 и 20 лева, а изкуствените, които се украсяват във все повече домове най-често започват от 15-20 лева и могат да стигнат до няколко стотин лева.
По норматив инспекторите от регионалните дирекции по горите извършват постоянен контрол в хода на кампанията за добив на елхи, иглолистна зеленина и дрянови клони. Транспортирането задължително трябва да е с превозен билет, с вписани данни за продавача и купувача, дата и час на тръгване на превозното средство, вид и количество на превозваните дръвчета или зеленина и клони

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.