четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Премиерата на 3D анимацията „Българ: Филмът” и в кино „Модерен театър”

Тазседмичната програма на кино „Модерен театър” започва още утре, 2 декември.

От 18.45 часа ще има прожекция на „Игрите на глада: Сойка – присмехулка – 1 част”. 3D анимацията „Пингвините от Мадагаскар” ще има две прожекции в сряда, 3 декември, от 16.45 часа и в събота 6 декември, от 16.30 часа. В сряда, но от 18.45 часа, почитателите на комедиите ще могат да гледат „Шефове гадняри 2”.
Българската 3D анимация „Българ: Филмът” ще бъде с прожекция на 6 декември, от 19.00 часа с цена на билетите от 5.00 и 6.00 лева.
„Българ“ е сатиричен анимационен уеб сериал, създаден от Неделчо Богданов. Действието се развива в град Несебър, но не описва действителни лица и събития. Главните персонажи са пародийни. Специален гост-актьор в първи сезон е българският радио и телевизионен водещ Ники Кънчев. Сериалът е предлаган за излъчване на редица български телевизии, но в крайна сметка премиерата му се осъществява в Интернет.
Пилотният епизод е създаден през 2008 г., а последната седма серия от първи сезон е завършена през януари 2010 г. Вторият сезон започва на 25 октомври 2011 г., а третият на 22 януари 2013 г. Първият български филм на 3D бе подкрепен от редица известни личности безплатно със специалната инициатива „БГ звезди подкрепят БЪЛГАР и БГ киното”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.