Водещи новини

Общински съвет – Панагюрище отново е без избран председател

Днес отново не бе избран председател на Общински съвет – Панагюрище.

Единствената кандидатура бе на председателя на групата БСП и Общинския съвет на БСП в общината – Станимир Велчев. Предложението бе направено от Георги Гергинеков от БСП, обосновавайки се, че Велчев е натрупал доста опит и ще се справи с тази дейност.
За Станимир Велчев тайно гласуваха със „за” 10 съветници от общо 20 присъстващи в залата. Един глас е недействителен, а девет от пликовете празни, обяви председателят на комисията по избора Христо Шиндаров. Комисията по избор бе предложено да е в същия състав като на 24 октомври – председател Христо Шиндаров от ГЕРБ и членове Пенка Пиперкова от групата „За Свободна община” и Недялка Наплатанова от БСП.
До вота се стигна, след като Веселина Зумпалова-Ралчева подаде оставката си след устно искане на групата съветници от ГЕРБ. Оставката й бе поискана по време на втората почивка на редовното заседание на Общинския съвет на 16 октомври. Мотиви за поисканата й оставка не бяха обявени.. На извънредното заседание на 24 октомври не бе избран неин „наследник”, тъй като единствената кандидатура бе издигната от ГЕРБ и събра едва 8 гласа доверие.
Днешният избор на председател на местния законодателен орган е четвърти за мандат 2011-2015 година.
Първият бе неуспешен – на 11 ноември 2011 година „пръв сред равни” не бе избран, но само седмица по-късно – на 17 ноември, с 14 гласа „за” Общинския съвет оглави Веселина Зумпалова-Ралчева. 

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.