четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

„Модика” участваха в международен фестивал в Банско

Панагюрската рок група „Модика” участва в 13-ия Международен фестивал на изкуствата в Банско.

Бандата се включи, чрез заявка на читалище „Св. Боян Княз Български” с председател Боян Панчовски. Момчетата взеха участие в раздела на инструменталните изпълнители, изпълнявайки две парчета – „Turn the page” и „Сляпо момиче”. Песните в оригинал са далеч от твърдата музика, но през призмата на Модика успяват да придобият истинска хард рок визия. 
Момчетата споделиха: „За нас това беше първо явяване на подобно мероприятие. Представянето ни трябваше да бъде оценявано от жури, с което не бяхме свикнали. Но за нас най-важния критерий си остава реакцията на публиката. С нашия стил успяхме да внесем доза разнообразие в програмата на фестивала и мислим, че спечелихме симпатиите на хората. Тъй като си тръгнахме преди награждаването, в деня на раздаването на отличията ни се обадиха организаторите да ни поздравят за доброто представяне и да ни кажат, че ще си получим наградата по куриер.”
Над 1000 деца и младежи от България, Русия, Македония, Турция, Непал, Перу и  Код Д`Ивоар се състезаваха в разделите спортни  танци, класически балет, характерни танци, народни танци, хип-хоп, мажоретни танци, фолклор, поп и рок музика, и театрално изкуство, съобщиха още от e-79.com. Фестивалът е един от най-големите за любителски изкуства в страната.
Международната инициатива на Арт Академията Утринна звезда има две издания – през юни в Албена и ноември в Банско.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.