Водещи новини

Стъпките по пътя към програмен период 2014-2020г – в най-голямата изложба

Община Панагюрище и проекти, изпълнявани през програмния период 2007-2013 година са част от най-голямата изложба на успешни проекти по
оперативните програми в страната.

Местната власт участва със снимки от проекта „Панагюрище – столица на свобода”, с който изцяло бе обновен Историческият музей и ремонтирани къщите музеи „Райна Княгиня”, Лекова, Тутева, Дудекова.
Изложението се провежда в периода 24-28 ноември 2014 г. на територията на всички общини в страната, като във всяко населено място са показани значими проекти от съответния район. Планирани са над 250 отделни изложби, представящи близо 2000 проекта, реализирани по оперативните програми през първия програмен период на страната ни като член на Европейския съюз.
Кампанията ще премине под мотото „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020 г.” Целта на поредицата изложби е да покаже добрите примери, които ще бъдат основа в бъдещата работа по новите оперативни програми за периода 2014 -2020 г. По време на кампанията ще се проведат множество информационни събития и изнесени щандове, на които ще бъдат предоставяни информация и материали за предстоящите възможности за финансиране на проекти с европейски средства, съобщават от Областния информационен център в Пазарджик.
В град Пазарджик изложбата ще бъде разположена от 9:00 до 17:30 ч. пред информационния център за граждани на община Пазарджик, а при лоши метеорологични условия ще може да бъде разгледана във фоайето на Пазарджишка община. В останалите градове от областта, екипът на ОИЦ – Пазарджик е разлепил на информационните табла в съответните общини плакати, на които са показани част от изпълнените проектите в изложението.
Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България. Това е четвъртата национална кампания на мрежата за тази година. В средата на 2015 г. е планирана нова мащабна кампания, която ще бъде насочена изцяло към оперативните програми през програмен период 2014-2020 г.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.