четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

„Родолюбие” – част от календара на МОН за извънучилищни дейности с национално значение

XI Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”, който по традиция се провежда през април в Панагюрище, е включен в националния календар на Министерството на образованието и науката за извънучилищни дейности с национално значение за 2014/2015 година.

Подготовката за фестивала по традиция започва месеци преди провеждането му.
Национални състезания по автомоделизъм и корабомоделизъм със съорганизатор Община Пазарджик е една от проявите планирана за май догодина. Не са малко и изявите, предвидени за провеждане във всички региони в страната – Международният конкурс „С очите си видях бедата” със срок до 30 април 2015 година, Денят на Земята – 22 април 2015 година, състезание „Стъпала на знанието. Български език и култура” – края на април, националното финално състезание за ученици от 1 до 4 клас, организирано от Сдружението на българските начални учители – до 20 април 2015 година, Зелена седмица през юни 2015 година, Световния ден на околната среда – 5 юни, националното ученическо състезание „Защита от бедствия, аварии и катастрофи” – през април и май, Ден на река Дунав – 29 юни.
Участниците, финансирането, подкрепа от партньори и традиции по отношение на провежданата проява са критериите за включване на инициативите в националния календар на МОН.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.