Водещи новини

В очакване на Черния петък

Денят с най-големите намаления през годината.

Така е известен Черният петък или Black Friday, който вече се организира и в страната ни. Опитът е копиран от САЩ, Филаделфия, където имат солидни традиции в този ден от годината да пазаруват в пъти по-големи количества стоки от обикновено, които са със сериозни намаления – определен брой продукти се пускат с отстъпка от 80% от редовната цена. Истинският бум на Черния петък по света се бележи с разрастването на онлайн търговията и все по-широката употреба на интернет като средство за пазаруване. По този начин Черният петък успява да стигне до всички и потребителите бързо се заразяват с болестта на предколедните намаления „на едро“. Често се счита, че Черният петък дава началото на пазаруването за Коледа.
„Но докато в България откриваме Черния петък, на запад вече се наблюдава явление, наречено Сивия четвъртък. Тъй като в надпреварата си да привлекат все повече клиенти по време на треската за пазаруване и да продадат още повече стоки търговците отварят магазините все по-рано и по-рано. До началото на новото хилядолетие обичайният час за старта на предпразничното пазаруване е 6 сутринта, но много от големите търговци са започнали да отварят вече по-рано през нощта, в полунощ и дори още по-рано – предната вечер. Тенденцията сигурно ще дойде и при нас след съответния брой години.” коментират от blackfridaynews.bg
През 2013 година от еMAG.bg отчетоха 45.000 посетители, а в първите 5 минути броят на поръчките надхвърли 2.000. Това са рекордни цифри за електронната търговия в България. По данните на сайта, регистрациите за деня в България са били над 600.000, а закупените артикули – над 40.000, на стойност над 2 и половина милиона евро, като само стойността на отстъпките, предоставени на клиентите, е надхвърлила 4.000.000 лева.

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.