Водещи новини

България ще председателства ЕС през 2018 година

Официално в България подготовката за председателството на Съюза започва от 2015година,

съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Една от основните теми на разговора вчера между вицепремиера по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева и Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Кралство Великобритания в България, беше българското председателство на ЕС през 2018 година. България и Великобритания са заедно в тройката председатели в рамките на година и половина и се предвижда да имат много съвместни проекти по темата.
Г-жа Кунева е очертала приоритетите на новото правителство, като е подчертала, че кабинетът има амбициозна програма, която съвпада с очакванията на обществото за реформи в ключови сектори. Тя е посочила, че очаква напредъкът на България да бъде отразен в доклада на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и оценка, който трябва да бъде оповестен през януари догодина.
В хода на разговора е обсъдено и сътрудничеството между двете държави по отношение на международните заплахи и засилването на институциите.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.