Водещи новини

Премиерът Борисов назначи още двама заместник-министри

Със заповеди на премиера Бойко Борисов са назначени още два  заместник-министъра – на вътрешните работи Цвятко Георгиев и на енергетиката Антон Павлов, съобщиха от правителствената пресслужба.

 
Оттам припомнят, че в последните няколко месеца Цвятко Георгиев беше съветник по въпросите на националната сигурност на служебния министър-председател, а Антон Павлов – заместник-министър на икономиката и енергетиката. Номинациите на двамата са на ресорните министри.
На 10 ноември министър-председателят назначи първите заместник-министри, чиито кандидатури също бяха предложени от ресорните министри. Своите постове запазиха заместник-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров, на финансите Кирил Ананиев, на земеделието и храните Георги Костов и на младежта и спорта Калин Каменов. За един от заместник-министрите на вътрешните работи тогава бе назначен народният представител Красимир Ципов. Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев стана заместник-министър. Екипът в МЗХ бе попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов”.
Заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията станаха Антон Гинев и Валери Борисов, които са изпълнявали длъжността в предишни правителства.
Втори заместник-министър на финансите стана Карина Караиванова, която е била директор на дирекция „Национален фонд” от началото на 2011 г., с прекъсване в периода декември 2012 – февруари 2013 г., когато е била заместник-министър.
Павел Гуджаров стана заместник-министър на околната среда и водите. Той е бил заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-ото Народно събрание.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.