Водещи новини

Кмет на годината стана Димитър Николов – градоначалник на Бургас

Кметът на община Бургас Димитър Николов стана „Кмет на годината”.

За втора поредна година от портала Kmeta.bg отличават най-успешните градоначалници на България.
Наградата бе връчена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и миналогодишния носител на приза кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщават от  http://dnes.dir.bg. Тържествената церемония по раздаването на наградите се състоя в НДК, като градоначалниците се съревновават в 8 категории.
В категорията „Успешно привличане на инвестиции” бе отличен кметът на Пловдив Иван Тотев, а в категория „Усвояване на евросредства” приза взе кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде БГНЕС.
Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев взе приза в категория „Опазване на околната среда”. В категория „Развитие на туризма” бе отличен Петър Паунов кмет на Кюстендил. Приза в категория „Адекватна реакция при криза” получи Даниел Панов кмет на община Велико Търново. Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров бе отличен в категория „Поддържане и развитие на спорта”.
Тази година не бе връчена награда в категория „Осигуряване на условия за отглеждане на деца” за да се стимулира градоначалниците за още по-усилена и резултатна работа в осигуряването на условия за нашите деца.
В специалната категория „Кмет на гражданите” бяха присъдени два приза. Наградата за голяма община над 20 000 жители в тази категория взе Атанас Камбитов кметът на община Благоевград. Приза за малка община в тази категория отиде при кметът на Мъглиж Господин Господинов.
Специалната награда „Добри европейски практики” отиде при Таня Христова кмет на община Габрово.
Финалната оценка и победителите за първи път били определени от експертна комисия.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.