понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Един от водещите на „Нощен Хоризонт” – Румен Стоичков, гостува в библиотеката на 19 ноември

На 19 ноември, сряда, от 17.30 часа в Градска библиотека „Стоян Дринов” ще гостува един от водещите на „Нощен Хоризонт” по Българското национално радио – Румен Стоичков.

 
Румен Стоичков прави своя дебют в „Нощен Хоризонт” през юни 1995 година. Автор е на книгата „Преди забравата”, която съдържа 75 публикации и към 400 цветни фотографии – плод на щастливото съчетание на професия и хоби на един журналист, пътешественик, филолог, историк и фотограф. В част от репортажите се разказва за условията на живот в малките селища като Оряхово, Хисар, Лом, Клисура, Вършец, Брацигово, Трън, Ихтиман, Априлци, Перущица, Сливница, Малко Търново, Тетевен, Троян. Своеобразно продължение на „Преди забравата” е втората книга на Стоичков – „Из стръмнините на България”.
През 2005 година Румен Стоичков получава специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена”. През 2007г. става носител на годишната награда на СБЖ в раздел „радиожурналистика” – за репортерско разследване, показващо недомислиците и униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа. През 2012г. получава втора награда за репортаж, посветен на Източните Родопи – в конкурса на проект „Новото тракийско злато”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.