петък , 26 април 2024

Тийнейджъри говориха за трафика на хора и последиците от употребата на наркотици

Целта е да ви информираме, защото когато човек е по-добре информиран, прави по-малко грешки.

Това бе едно от посланията, които отправиха вчера психолозите Магдалена Банчева и Надежда Йорданова от Общински съвет по наркотични вещества в Пазарджик. Визитата им в Панагюрище бе по покана на Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетните и непълнолетните със секретар Боряна Шкодрева.
Ученици от девети, десети и единадесети клас от СОУ „Нешо Бончев” изгледаха филми за трафика на хора и последиците от употребата на екстази и хероин. Тийнейджърите научиха повече за съвременната форма на робството – трафика на хора и статистика, според която всеки ден момичета и момчета изчезват в страната ни, а сутеньори печелят от тях за три месеца от 30 000 до 50 000 лева. Търсете специалисти, когато имате проблеми, посъветва младите хора Банчева и допълни да не се лъжат по разни кастинги, обявявани в интернет, които да водят до сериозни грешки в живота им. Дрогата и алкохола водят до загуба на контрола върху вас самите, обясни Йорданова и уточни, че 10 000 българи са жертви на трафика на хора и са принудени на проституират.
Психоложките предоставиха брошури и помагала, от които членовете на Местната комисия да взаимстват добри практики.
Преди бончевци ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм също имаха среща със специалистките от пазарджишкия съвет по наркотични вещества, на която присъства и председателят ѝ Адриана Иванова.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.