Водещи новини

Ако децата се обхванат от интегрираното обучение в детската градина – резултатите са невероятни

Към момента все още има деца, които да бъдат обхванати от интегрираното обучение, като основната причина това да не се случва често е отношението на родителите.

Някои от тях не могат да приемат, че детето им има по-специфични потребности и с него трябва да работят специалисти. Ако допълнителните занимания с тези дечица започне още в детската градина, резултатите са невероятни, подчертава логопедът Цветелина Иванова и дава пример с проекта за включващото обучение, по който работи с психолога Мария Маркова в ЦДГ „Първи юни”. Основната им цел там е именно ранното откриване на деца, застрашени от обучителни трудности, и успешното им включване в предучилищното и училищното образование, успешната им социализация и интеграция. В бр. 14 на „Още ПЛАМ” от 15 април т.г. разказахме за извършеното обследване на близо 110 деца от градината и подкрепата, която „Включващо обучение” получава от екипа на „Първи юни”, родителите на децата и не на последно място за големия интерес у малчуганите.
Интегрирано обучение на деца със специални образователни потребности е обучението, при което детето независимо от вида на увреждането е включено в общата образователна среда. Това се осигурява чрез изграждането и функционирането на подкрепяща среда, която включва подходящи архитектурни и социално–битови условия, индивидуални образователни програми, екипи от специалисти, специални учебно-технически средства и апаратура, дидактически материали и помагала.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.