Водещи новини

Заради специфичната политическа обстановка бюджетът за 2015 година закъснява

Законът за публичните финанси предвижда, че в срок до 31 октомври Министерският съвет внася в Народното събрание одобрения законопроект за държавния бюджет заедно с актуализираната средносрочна бюджетна прогноза, представляваща мотивите към него, както и прието становище.

Заради специфичната политическа обстановка обаче разпоредбите на норматива няма да бъдат спазени.
Още преди седмици от служебният кабинет обявиха, че няма да внасят документи за финансовите параметри за 2015 година, защото това трябва да направи избрано от Парламента правителство. В такъв случай има вероятност от януари 2015 година държавата да изразходва месечно по една дванайсета от парите, гласувани за 2014 година, докато не бъде одобрен основният икономически закон за 2015 година.
В наредбата на Община Панагюрище за бюджета е записано, че кметът на общината представя проекта на бюджет за публично обсъждане от местната общност в срок не по-късно от 30 ноември. Окончателният проект на годишната финансова рамка градоначалникът представя в Общинския съвет в срок до 20 работни от обнародването на Закона за държавния бюджет. Кога това ще се случи обаче не е ясно, защото и в момента вървят консултациите за връчване на мандат за съставянето на правителство.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.