четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

С конкурса „Добротворчество” ще се подпомогнат млади музиканти, художници, писатели и младежи

„Добротворчество” е национален конкурс за млади музиканти, художници, писатели и младежи в затруднено финансово положение.

Сроковете за приемане творбите в четирите категории е различен, но всички са през януари 2015 година.
Организаторите на „Добротворчество” се обединяват в разбирането, че различните видове изкуства предлагат уникални начини да разширяват и обогатяват въображението ни и разбиранията ни за света. Нещо повече, те вярват, че изкуствата могат да им помогнат да правят добро като стимулират уважението ни към другите, насочват вниманието им към проблеми и теми, останали извън обсега на публичните дебати, създават и утвърждават чувството им за общност като им предлагат форми на разговор и социално взаимодействие. Душата, научена да познава и цени красивото става сама красива и добра. Изкуството може да създаде нови реалности и да претвори стари, да утвърди образи за добро, достойнство, ценности – образи и представи според които ние мислим и възприемаме света, споделят още те.
Конкурсът е разделен на четири категории: за млади музиканти, художници, писатели, а също и за младежи, които желаят да учат висше образование, но са в затруднено финансово положение. Целта е да бъдат подпомогнати младите хора в творческите им търсения като им се предоставят възможности за изява, финансова помощ, форум за споделяне на идеите им и за преосмисляне на мисията си като творци.
Наградният фонд е осигурен с безусловната подкрепа на дарители – българи и български фирми както на територията на страната, така и извън нея.
Победителите ще получат наградите си на 18-ти април 2015 г. в галерия на Софийска филхармония. Събитието ще съчетае гала-концерт на победителите в раздела за млади музиканти, откриване на изложбата на избраните творби в раздела за млади художници и беседа, посветена на темата на конкурса.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.