Водещи новини

Обявена е публична покана за корекция на р. Луда Яна

Публична покана за възлагане на обществена поръчка „Изготвяне на инвестиционен проект за укрепване на коритото на р.Луда Яна в регулационните граници на град Панагюрище” отправя Община Панагюрище.

Прогнозната стойност за изпълнение на поръчката е в размер до 60 000 лева без ДДС собствени бюджетни средства на Община Панагюрище.
Целта на проекта е да даде решение за безопасно преминаване на високите води на река Луда Яна през град Панагюрище, като се осигури предпазване на прилежащите части на града, от наводнение и заливане и да се защити населението и на урбанизираната територия на град Панагюрище, пише още в поканата за участие.
Тази цел трябва да бъде постигната чрез подобряване на пропускателната способност на реката, укрепване и стабилизиране на нейното корито, както и чрез ландшафтно оформяне на прилежащите терени чрез прилагане на биологични методи на брегоукрепване.
Планира се корекцията да бъде на четири етапа – почистване на реката след моста при болницата, укрепвания между мостовете при Общинския пазар и ДКЦ-то, укрепвания между мостовете при ДКЦ-то и ул. „Стоил Финджеков”, изграждане на корекцията на реката при моста в парка.
Крайният срок за представяне на офертите е 5 ноември.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.