понеделник , 20 май 2024
Водещи новини

Утре хандбалистките ни срещат Поморие в „А” група жени

Утре състезателките от хандбален клуб „Панагюрище” ще изиграят втората си среща от „А” групата с тима на Поморие.

Треньорът Любка Карагьозова подчерта, че участието на панагюрки при елита стана възможно и благодарение на финансова помощ от Общината. От 1994 година до сега панагюрският хандбал не е имал участие в „А” групата.
Дебютът на момичетата беше преди седмица срещу „Бъки” Габрово, които са миналогодишен вицешампион и почти сигурен шампион през тази година, според специалисти. Тогава момичетата ни записаха загуба от 41:19, за която треньорите им Карагьозова и Георги Атанасов коментираха, че е в някаква степен е била очаквана срещу водача във временното класиране и основен претендент за №1 в страната. Карагьозова направи и бърз анализ на ситуацията при най-добрите хандбални отбори в страната, изтъквайки, че заради финансови проблеми четири от водещите клубове – ЦСКА, Нови Пазар, Свищов и Стражица тази година няма да се състезават в „А” групата, но пък техни състезателки подсилват останалите отбори. Нашият тим е само от местни момичета, изключително млади – „най-възрастната” ни хандбалистка е на 21 години, подчерта още Карагьозова.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.