четвъртък , 9 май 2024

Млади футболни надежди ще се развиват в панагюрските детски градини

През учебната 2014/2015 година Община Панагюрище организира и предлага като безплатна допълнителна услуга в детските градини часове по футбол.

Проектът е насочен към деца на пет и шест години от задължителните подготвителни групи в детските заведения, става ясно още от сайта на Общината.
Новата общинска инициатива носи името „Футбол – моята мечта” и е стартирала вчера в петте детски градини в Панагюрище – ОДЗ „Райна Княгиня”, ОДЗ „Звънче”, ЦДГ „Първи юни, ЦДГ „Пролет” и ЦДГ „Брезичка”. Заниманията на малките спортисти ще протичат под ръководството на треньорите на футболен клуб „Оборище” Костадин Ангелов и Танчо Калпаков. В края на учебната година ще бъде проведен открит турнир по футбол на стадион „Орчо Войвода” за децата от детските градини в Панагюрище.
Целта на „Футбол – моята мечта” е придобиване на знания,  умения и навици у децата за системни занимания с физически упражнения и спорт, чрез създаване на условия и възможности за участието им в безплатни занимания по футбол.
Очакваните резултати при успешното реализиране на проекта са свързани с подобряване физическата активност, психическото и физическото здраве на децата от детските градини в Панагюрище на възраст от 5 до 6 години.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.