Пешеходният травматизъм – най-голям през октомври, ноември и декември

Октомври ще бъде обявен за месец на пешеходеца, реши Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

На нейно заседание от миналата седмица бе направен преглед на реализираните до този момент превантивни кампании, сред които: „Алкохол”, „Абитуриенти”, „Ваканция”, „Сигурност и на две колела”, „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, съобщиха от Министерство на вътрешните работи. Коментирани са данните за пътно-транспортната обстановка през 8-те месеца на 2014 г. От януари до 31 август по пътищата на страната са станали 4 479 тежки пътно-транспортни произшествия, загинали са 413 и са ранени 5 525 души. 1387 от тях са получили тежки увреждания. В сравнение със същия период на миналата година тежките пътно-транспортни произшествия са със 119 по–малко, а загиналите – с 41 повече. Броят на ранените е намалял с 287. През август е регистриран най-ниският брой загинали през последните 50 години.
Беше отчетено отново, че една от основните причини за тежките пътни инциденти е шофирането с превишена и несъобразена скорост. Статистиката през последните години сочи, че пешеходният травматизъм през месеците октомври, ноември и декември е най-висок.
От МВР планират няколко кампании до края на годината – „Запази пешеходец”, „Зима” и засилен контрол около студентския празник, Коледните и Новогодишни празници.
Отчетът за пътнотранспортната обстановка на територията на Районно управление „Полиция” Панагюрище за първото полугодие показва, че има намаляване общия броя на ПТП-та.Сравнителния анализ , че за въпросния периодса станали 26 ПТП – с 12 по-малко за същия период на 2013 година.От тях броя на тежките ПТП е 9 и е еднакъв с броя за същия период на миналата година. Убит е един участник в движението, като няма убити за 2013 година. Ранени са 11, с 3 по-малко от миналата година.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.