четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Днес е кулминацията на Европейската седмица на мобилността

С апела „Бъди зелен, остави колата си поне за ден” от Регионалната инспекция по околната среда и водите отправиха послание към жителите на област Пазарджик.

Идеята е поне за ден да сменят автомобила с друг начин на придвижване (тролей, велосипед, ходене пеша), за да се включат в седмицата на мобилността, чиято кулминация е Денят без автомобили – 22 септември.
На 16 и 19 септември експерти на инспекцията взеха участие в открити уроци в ОУ „Проф. Марин Дринов” в Панагюрище и СОУ „Александър Иванов Чапай” в Белово, като разясниха на учениците как гражданите могат да подобрят качеството на живот в града, в който живеят и как може да бъде подобрено качеството на въздуха.
Тази година инициативите в кампанията се провеждат под надслов: „Нашите улици, нашият избор“. Затова и екоинспекторите подариха светлоотразители на 200 първокласници в областния град за да спомогне безопасното им придвижване като пешеходци.
Сред българските града, регистрирали се на официалната интернет страница на Европейската комисия за участие в Европейска седмица на мобилността 2014 г. са Пазарджик, Пещера, Ракитово, Белово, Брацигово и Лесичово.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.