Водещи новини

Братя Ангелови откриват завод за производство на биогаз от птичи тор

Предприятието е построено в град Нова Загора и официалното му откриване е днес по обяд.

Идеята е високо технологичната инсталация да ползва отпадъчни продукти от животновъдните ферми в региона, които да бъдат преработени в енергоносители. От фирма „Градус“, която е инвеститор и чиито собственици са Иван и Лука Ангелови, любезно отказа предварителна информация в какъв размер е инвестицията, за колко време се планира тя да бъде изплатена, на каква площ е заводът, колко работни места ще бъдат открити него. Тази информация ще бъде изнесена днес от Иван Ангелов на официалната церемония по откриването на завода. Братята Иван и Лука са родени в Панагюрище, където през 1992 година основават фамилната фирма „Градус“.
В края на 2011 година други известни български фермери – Иван и Теодор Крачунови от Североизточна България, обявиха, че ще вдигат съвместно с германска фирма завод за биогаз в Исперих. Заводът трябваше да заработи тази година и даде постоянна работа на над 40 човека от общината.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.