четвъртък , 9 май 2024

След седмица стартира новият сезон на Волеймания

Вчера бе последният ден, в който отборите, желаещи да участват във любителската волейболна лига Волеймайния трябваше да декларират това.

Родният спортен клуб „Пан-Волей”, който дебютира миналата година, е сред заявилите желание отново да се включат в надпреварата. Състезанията от есенния полусезон ще стартират на 27 септември, а пролетния от 6 декември. Треньорът на панагюрци Росица Ангелкова уточни за oshtepan.com, че тази събота ще се проведе техническа конференция, на която ще стане ясно в коя група и с кои отбори от дивизия „Б2” ще играят от „Пан-Волей”, както и домакинските, и мачовете ни като гости.
От volleymania.com, съобщават още, че финална фаза (playoff) – с пряка елиминация ще е от 14 март до 19 април 2015 г., а финалните срещи ще са на 25 и 26 април 2015 година. Първенството, организирано от Волеймания в мъжкия профил ще се проведе по следната схема:
А дивизия12 отбора съгласно правилата за преминаване между дивизиите от ЛВЛ 9 сезон 2013-14, разделени на две групи по шест отбора.
Б1 дивизия – до 18 отбора, разделени на групи според броя отбори подали заявки за участие. Правото на участие в новата дивизия се определя на база класирането на отборите от сезон 2013-14.
Б2 дивизия – всички останали отбори. В случай, че отборите, заявили участие, са повече от седем, се разделят на групи според броя отбори подали заявки за участие.
Купа на лигата, по схема с двойна елиминация и максимална схема от 16 отбора на база класирането на отборите сезон 2013-14 и с фиксирани дати на мачовете.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.