четвъртък , 9 май 2024

Започва новото приключение за Лудогорец

Българският шампион Лудогорец започва така жадуваното си участие в Шампионската лига.

Футболистите на треньора Георги Дерменджиев излизат тази вечер на легендарния „Анфийлд“ в сблъсък срещу английския колос Ливърпул. Мачът е първи и за двата тима от борбата в група B на тазгодишното издание на турнира, а стартът ще бъде даден в обичайния час за тази надпревара 21:45 (мачът ще бъде предаван по bTV Action).
„Мърсисайдци“ се завръщат в най-комерсиалния клубен турнир след петгодишно отсъствие. Последният мач на Ливърпул в Шампионската лига бе на 9-ти декември 2009 година, когато „червените“ загубиха у дома от италианския Фиорентина.
Освен, че мачът е първи за английския тим след толкова дълга пауза, двубоят е и с историческо значение за домакините. Възпитаниците на мениджъра Брендън Роджърс ще търсят своята победа номер 100 в най-силната надпревара на Стария континент.
„Червените” са изиграли 175 мача в най-престижния европейски клубен турнир, като досега са спечелили 99 от тях. Равенствата са 39, докато загубите са 37 и сега се преследва закръглянето на броя на победите.
За Лудогорец мачът също е с историческо значение. Това е първият двубой на тима на толкова високо ниво. След отлично представяне в Лига Европа през миналия сезон, българският първенец се превърна в едва вторият роден клуб, класирал се за групите на Шампионската лига след Левски през сезон 2006/2007.
Двата тима влизат в двубоя след загуба и победа в родните си първенства. Ливърпул изненадващо допусна поражение от Астън Вила на своя „Анфийлд“ и днес ще търси реванш пред своите фенове. От своя страна пък, привържениците на домакините обещаха впечатляваща хореография преди първия съдийски сигнал.
Лудогорец записа успех над Ботев Пловдив, но наставникът на разградчани Георги Дерменджиев има да решава проблеми около стартовия си състав. Специалистът обяви, че на вратата със сигурност започва привлечения преди два дни вратар Милан Борян. В центъра на отбраната най-вероятно ще действат героят на тима Можи, както и Александър Александров, който ще замени невъзстановения Георги Терзиев.
ЛИВЪРПУЛ – ЛУДОГОРЕЦ
Шампионска лига, първи кръг от груповата фаза
Стадион: „Анфийлд“, Ливърпул
Рефер: Матей Юг (Словения)
Подготви: Владислав Влайков

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.