четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Доц. Шопов е на националния семинар в Перник, обсъждат се новите стопански и управленски практики

Вчера в Регионален исторически музей – Перник е била открита годишната Национална среща – семинар на музейните специалисти в страната, организирана със съдействието на Министерството на културата.

Темата на срещата, в която участва и директорът на Историческия музей в Панагюрище доц. д-р Атанас Шопов, е: „Иновативни технологии и практики в опазването и социализацията на културното наследство. Възможности и механизми за финансиране”. По програма в работната среща е планирано представянето на добри практики, проблеми, компетенции и ноу-хау, съдействащи за адаптиране на културното наследство към цифровите технологии.
Музейните специалисти споделят нови подходи в привличането на публика, както и прилагането на нови стопански и управленски модели.
В срещата участват експерти от Министерство на финансите, Министерство на културата, неправителствения сектор и университети. По време на срещата се представя и сборникът с доклади от миналогодишния семинар на тема: „Добри практики: реклама, комуникация, маркетинг”.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.