Водещи новини

Приемат се номинации за Глобалната награда за учител от 1 млн. щ.д.

Тази награда не е само за пари. Тя е и за разкриването на хиляди истории за смелост и вдъхновение.

Искам да обърна внимание на постиженията на учителите и огромното влияние, което имат върху живота ни. Това са част от думите на един от представителите на Фонда, който ще даде 1 милион долара за учителят на 2014 година.
Ако сте учител на деца между 5- и 18-годишна възраст, ако прилагате иновативни и ефективни учебни практики, ако подготвяте вашите ученици да бъдат граждани на света, ако искате да се включите в обществения дебат за учителската професия, то тогава вие сте потенциален кандидат за Глобалната награда за учител за тази награда през настоящата година. Осигурена е възможност да се номинирате сами или да ви номинират.
Спечелилият ще получава сумата в продължение на десет години. Победителят ще бъде излъчен през ноември сред десет финалисти, избрани от специална Академия, съставена от учители, образователни експерти, журналисти, държавни служители, предприемачи, учени от Великобритания, САЩ, Индонезия , Китай, Виетнам, Мианмар, Австрия, Пакистан, Филипините, Холандия, Тайланд, Кения, Южна Африка, Нигерия, Япония, Нигерия, Уганда, Сингапур, Бразилия, Саудитска Арабия, Индия и Турция.
Крайният срок за подаване на номинациите е 5 октомври.
Повече информация може да намерите на – http://www.globalteacherprize.org/#about

Вижте още

Премиерът на РБългария защити розовото масло в Брюксел

Министър-председателят на РБългария акад. Николай Денков категорично защити българското розово масло и останалите натурални етерични …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.