Водещи новини

С анкета проучват мнението на гражданите за работата на съда

До 20 декември т.г. попълнение анкетни карти могат да бъдат предоставяни на административния секретар на Окръжен съд – Пазарджик.

От сайта на институцията става ясно и съдържанието на анкетата, която обаче не може да бъде попълвана онлайн.
Сред въпросите, които магистратите задават са имате ли доверие в съдебната система като цяло, и в частност на съда, прокуратурата. Кои са основните проблеми на съдебната власт е друг ключов въпрос в допитването, като сред възможните отговори са – недостатъчно познаване на работата на органите на съдебната власт, тромавост и бавност на правосъдието, липса на прозрачност в работата на съдебната власт, недостатъчно добър подбор на магистратите, некомпетентност на съдебната администрация, съмнения в морала на магистратите, наличие на корупция, негативна роля на медиите, политически натиск, лоша работа на МВР и прокуратурата, лоша работа на съда, липса на справедливост в съдебните актове. Последният въпрос е откъде се информирате за работата на съдебната власт.
След събиране на получените анкети, те ще бъдат изпратени във Висшия съдебен съвет.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.