четвъртък , 9 май 2024

Партии получиха заповедта на кмета за предизборните плакати

Представителите на политическите сили, които участваха този вторник в консултациите за определяне състава на секционните избирателни комисии получиха копие от заповед на кмета на общината Никола Белишки.

Секретарят на общината Иванка Димитрова изрично на няколко пъти помоли документът да бъде спазен.
Със заповед №560 от 26 август, градоначалникът определя общинските табла за поставяне на плакати, обръщения и други агитационни материали, изготвяни и поставяни от политическите сили в периода на предизборната кампания. Разрешените места са на ул. „Райна Княгиня” (пред сградата на „Бултекс” ООД), на Спирка 1, до спирката в жилищния комплекс на „Асарел-Медет”, до спирката стария ДАП, на гърба на Театър дом-паметник, до спирката на ЖК „Оптикоелекрон” и на ул. „Княз Борис I” в ромската махала. Срокът, в който плакатите ще трябва да бъдат премахнати е 24 часа на 12 октомври.
Практиката показва, че този вид заповеди на кметовете почти не се спазват и седмици преди съответните избори градове и села биват заливани с образите на кандидатите за управление.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.