вторник , 16 април 2024
Водещи новини

Записването за конкурса „Елена Николай” ще е до 19 октомври

Община Панагюрище и организационният комитет на Международния конкурс за млади оперни певци „Елена Николай“, Панагюрище ’2014 година, за втора поредна година канят младите оперни певци от цял свят да изявят своя талант в една благородна надпревара, пред авторитетно жури.

Вторият международен конкурс за млади оперни певци „Елена Николай“ – Панагюрище’ 2014, ще се проведе на 30 и 31 октомври 2014 година. Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 1 ноември на сцената на Театър Дом-паметник – Панагюрище, със специалното участие на оркестъра на Държавна опера Пловдив.
По регламент конкурсът ще премине в два тура. В първи тур певците ще изпълняват една ария с кабалета (по избор) и задължително ария от опера на В. А. Моцарт, Хендел, Глук, Хайдн и композитори от същата епоха.
Община Панагюрище осигурява девет парични награди за най-добрите участници в конкурса: Специална награда „Елена Николай“ в размер на 1500 лева; За жени: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева; За мъже: първо място в размер на 1500 лева, второ място – 1000 лева и трето място 800 лева;
Специална награда за най-млад изпълнител  в размер на 500 лева.
Срокът за подаване на заявления за участие е до 19 октомври (неделя).
Източник: http://elenanikolai.com/

Вижте още

„БУНАЙ“ АД Ви честити Трети март

Мениджърсският екип на „БУНАЙ“ АД поздравява своите служители, работници, партньори и техните семейства с Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.