Водещи новини

137 години от Шипченските боеве, НД „Традиция“ прави възстановка

Със свое решение от 20 август правителството осигури охраната на Музея „Шипка-Бузлуджа“, която ще бъде осъществявана за сметка на МВР, съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет.

Днес – 23 август, е кулминацията на програмата за отбелязване на 137-годишнината от Шипченските боеве. Честванията на епопеята за поредна година са под егидата на държавния глава Росен Плевнелиев и сега съвпадат с 80-годишнината от създаването на Паметника на свободата на връх Шипка. Това е повод за много българи да си припомнят, че предците ни дадоха живота си за свободата на България.
От години на днешната дата членовете на Национално дружество „Традиция“ правят възстановка на Орлово гнездо на героичните действия преди 137 години. Във възстановката винаги участват и членове на РРегионален клуб „Традиция“ – Панагюрище. Тази година не прави изключение и на историческия връх са 10 панагюрци, членуващи в „Традиция“, сред които и председателят им Методи Навущанов. Не случайноо и одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов завършва така:
И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.