Водещи новини

Стартира проект на „Асарел-Медет” АД и „Асарел-Транс” ООД

Стартира основната дейност по проект на „Асарел-Медет“ АД и „Асарел-Транс“ ООД, насочен към осигуряване на организиран транспорт до и от работното място на работещите в двете дружества.

Осигуряване на устойчива заетост чрез прилагане на схема за териториална мобилност на заетите лица в двете дружества е една от основните цели на проекта.
„Асарел-Медет“ АД в партньорство с „Асарел-Транс“ООД стартират основната дейност по проект, насочен към осигуряване на по-добри условия на труд и социални придобивки чрез предоставяне на транспортна услуга за работещите в двете дружества.
Проектът бе представен официално на 14 август на пресконференция, в която се включиха прокуристът на „Асарел-Медет“ Иван Дончев, директор „Човешки ресурси“ Александър Чобанов, дирeктор „ФИД“ Момчил Михайлов, зам.-управителят на „Асарел-Транс“ ООД Николай Додеков, експерти и представители на медиите.
По време на брифинга стана ясно, че общата стойност на проекта „Географска мобилност на заетите лица в „Асарел-Медет“АД и „Асарел-Транс“ООД“ е 386 279.56 лева. Средствата представляват 100% безвъзмездна помощ, отпусната от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Договор за безвъзмездна финансова помощ ESF-2203-06-08009.
Проектът предвижда реализиране на програма, осигуряваща географска мобилност на заетите в „Асарел-Медет“АД и „Асарел-Транс“ООД лица, които нямат възможност да ползват обществен транспорт, за да стигнат до работното си място, поради спецификата на местата за изпълнение на трудовите си задължения. Проектът ще обхване общо 1312 работещи в двете дружества лица (1251 в „Асарел-Медет“АД и 61 в „Асарел-Транс“ООД), които ежедневно пътуват до и от работното си място. Разработената детайлна транспортна схема обхваща маршрути, позволяващи достъп до транспортната услуга за всички заети лица в двете дружества и е съобразена със сменния режим на работа.
Запазване на заетостта и трудовите доходи, подобряване на условията на труд, повишаване на мотивацията и социални придобивки под формата на съобразен с работното време и местоживеенето на работещите транспорт, са основните цели на проекта. Транспортът вече ще се осъществява по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, а проектът ще се изпълнява до 30.06.2015 година.

       ПРОЕКТ BG051PO001-2.2.03-0189                
„Географска мобилност на заетите лица в „Асарел-Медет” АД и „Асарел-Транс” ООД”
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирано от Европейския социален фонд на Европейския съюз
 
Инвестира във вашето бъдеще!
Проектът се осъществява с подкрепата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. „Асарел-Медет” АД носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията по заетостта, гр. София 

Вижте още

Работни места има в изобилие в общините Панагюрище и Стрелча, желаещите за работа са кът

Дирекция „БЮРО ПО ТРУДА”  – Панагюрище съобщава, че къъм 6 март свободните работни местаза специалисти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.