четвъртък , 9 май 2024

Панагюрки с отлично представяне в международни турнири по плажен хандбал

Няколко от панагюрските състезателки по хандбал се представиха отлично като част от националния отбор, участвал в два международни турнира в края на юли и началото на август.

Треньорът им в ХК „Панагюрище” и зам.-председател на комисията по плажен хандбал в Българската федерация по хандбал Георги Атанасов уточни, че влизането на възпитаничките му в разширения състав на българския тим е станало след международен турнир в Приморско.
В края на юли в Нови Сад, Сърбия, Петя и Стефка Цветанкови, Елена Чолакова, Тотка Дойкинова (вратар) и Ани Симеонова се представили повече от успешно – българският тим станал трети, след два хърватски отбора, оставяйки след себе си тимове от Сърбия, Румъния. През първата половина на август българският национален отбор се включил и в турнир в Костолац, Сърбия. Момичетата Йорданка Тодорова, Елена Чолакова и Ани Симеонова начело с единствената ни вратарка Тотка Дойкинова, се представиха блестящо, подчерта Атанасов – България спечелила първото място.
И двата турнира са част от веригата на Европейската федерация по плажен хандбал.
Следващото състезание за възпитаничките на ХК „Панагюрище” ще е в края на август, когато в Приморскоще се проведе Държавното първенство по плажен хандбал, в което ще се включим с отбори жени и девойки. Те ще защитават съответно спечелените през миналата година сребърни и златни медали.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.