четвъртък , 25 април 2024

Откриват фестивала на фолклорната носия „Жеравна 2014” на 22 август

Жеравна отново ще събере хиляди гости, пожелали да се докоснат до магията на Фестивала на фолклорната носия, който ще се проведе на 22,23 и 24 август в местността Добромерица за седма поредна година.

Миналогодишното издание на уникалния с посланията си фестивал бе посетено от 15 хиляди участници, пресмятат организаторите.
15 хиляди българи и чуждестранни гости с радост носели народни носии и за три дни се потопили във вълшебството на фестивална Жеравна, правейки доброволен скок 100-150 години назад във времето. Стотици млади семейства с малки деца, цели фамилии предпочели да се впуснат в това българско приключение пред възможността да се отдадат на десетки други летни изкушения за отмора.
За поредно лято в радиус 70-80 км от Жеравна не може да се намери свободно легло за нощувка по време на Фестивала. Затова пък хотел „Звездоброец” винаги ще ви приюти, шегуват се десетките нощували на палатка или просто под звездите по поляните на Добромерица в топлите августовски нощи. Звездното небе над това уникално кътче от родината ни наистина таи много нощна романтика, непозната за жителите на големия шумен град.
„Няма да ви обясняваме доколко силно заразителен е духът на фестивална Жеравна. Очарованието на тесните й калдъръмени улички и старинните дървени къщи, потънали в зеленина и цветя, багрите и шевиците на пъстрите народни носии, които през трите фестивални дни са навсякъде около вас, ритмите на темпераментните български хора и парещото сърцето позабравено усещане за принадлежност към род и родина неусетно и сигурно ще ви пренесат в друго измерение. Повярвайте, няма да искате да си тръгнете!”, споделят домакините от Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, подпомогнати от „Бона фиде”, Кметство Жеравна и Община Котел, както и от десетките дарители, благодарение на които фестивалът се провежда с неоспорим успех седмо поредно лято.
„Жеравна 2014” е поредното предизвикателство за родолюбци. Само поискайте, и ще се окажете в най-българското време! Билетът за вашето пътуване в миналото е народната носия. Тя е билетът ви и за бъдещето.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.