четвъртък , 9 май 2024

Шампионът на Планинско Любен Каменов ще кара и на Шипка

Панагюрският пилот Любен Каменов стана предсрочно шампион на шампионата на Планинското изкачване, след като за четвърти, пореден път, спечели безапелационно поредния старт от първенството на Българската федерация по автомобилен спорт.

Неочаквано рано спечелихме титлата, но пък постигнахме набелязаната цел, сподели автомобилният ас пред oshtepan.com и допълни, че ще кара за публиката и на следващия старт – Шипка, който ще се проведе в края на август. Жалко, че конкуренцията има проблеми, защото победата винаги е по-сладка, когато има достойни конкуренти, каза още Каменов. Новият шампион на България в Планинското обеща да продължи да дава газ до края на първенството.
На 2 и 3 август Любен Каменов завърши като победител в шестте манша (три тренировъчни и три състезателни) на петия старт от шампионата в планинското първенство Раховец/Лясковец (предходният старт – „Узана” на Габрово бе отменен заради загиналият местен пилот Йордан Миларов). Освен, че бе най-бърз, панагюрският пилот го направи с финес – записа рекорд на трасето и време от 2:04.14 мин.*
**100 точки е общият актив на състезателя на „Каменов рали Тим” от началото на шампионата досега.
Използван източник: bgnrc.info
*,** – коригирано

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Един коментар

  1. Малка корекция,медийте преписвате един от друг и един като сгреши-грешите и Вие.Четири победи по 25 точки стават общо 100 и РЕКОРДА Е 2.04.14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.