Деца от „Дъга” отново бяха на хипотерапия в с.Житница

За втори път, в рамките на няколко седмици, деца от Дневен център за деца с увреждания „Дъга” бяха на конна база „Тракиец” в с. Житница.

Директорът на Центъра Лилия Петришка обясни, че проведената хипотерапия (лечение с помощта на кон) отново е била проведена в компанията на доброволци от Българския младежки червен кръст – Панагюрище. Първото посещение на децата на „Тракиец” на 27 юни бе осъществено със средства, събрани от младите червенокръстци на мартенския базар.
Пътуването на 1 август е било със средства на родителите на децата от „Дъга”, а ездата е била подарък от собствениците и управителя на конната база Нина Динева.
Язденето оказва много благоприятно влияние върху емоционалното развитие на децата, подчерта Петришка и изрази надежда, че нова хипотерапия ще има пак в близките седмици. Сред най-вълнуващите моменти за малчуганите бил контактът им с благородните животни в конюшните, където им давали бонбони.

Вижте още

Проведе се шестото издание на инициативата „Победителите“ в подкрепа на онкоболните

Днес в зала ”Арена Асарел” се проведе волейболен турнир „Ние сме“ – шесто издание на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.