понеделник , 6 май 2024

За пострадалите в Мизия даряваме по лев на номер 1466

Във връзка с необходимостта от незабавно подпомагане на стотици пострадали хора след бедствието в област Враца, БЧК призовава бизнеса и големите търговски вериги да дарят вода и трайни (неразвалящи се) пакетирани хранителни продукти.


Екипите на БЧК за реакция при бедствия са на място и продължават раздаването на вода и подкрепителни закуски на евакуираните, съобщиха от доброволческата организация на сайта си. БЧК работи съгласувано и в непрекъсната комуникация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.
БЧК разблокира бедствения си резерв и достави 600 спални комплекта и одеяла на бедстващото население. БЧК активира своята кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната. Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.
Дарения се събират и на банковата сметка:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
1000 София, ул.“Калоян“ № 3
(За пострадалите от наводненията в страната).
Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията:
  • -през Epay ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ / VICTIMS OF DISASTERS AND CRISES

От в-к „Сега” в днешното си водещо заглавие изчисляват – „Месец и половина след наводнението във варненския квартал „Аспарухово” и в Добрич, където загинаха 13 души, ново бедствие, този път във врачанския град Мизия, споходи България, взе най-малко две жертви и причини материални щети за милиони. За 44 дни страната бе застигната от над 10 жестоки наводнения – Варна, Добрич, Велико Търново, София, Ловеч, Габровско, Бургаско, Враца, Монтана, Пловдив, села в Родопите. В бедствието загинаха поне 18 души.”

Нанесените щети по райони се оценяват на десетки милиони.
През изминалото денонощие 74 военнослужещи с 18 машини автомобилна, инженерна и специална техника изпълняваха задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали, съобщиха от Министерството на отбраната. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуирали повече от 150 души. Днес са дейностите по претърсване и евакуация на пострадали от останалите квартали в Мизия.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.